Zsolnay Porcelán

Az 1852-ben alapított Zsolnay porcelángyár építészeti kerámiái, dísztárgyai és porcelánkészletei számtalan díjat nyertek világkiállításokon. Ez pedig az alapító, Zsolnay Vilmos kitartó munkájának köszönhető, aki addig kísérletezett különféle agyag- és mázfajtákkal, mígnem az ország első művészi kerámiát gyártó vállalkozásává fejlesztette az egykori kisüzemet. 

A Zsolnay különleges, prémium minőségét, és kiemelkedő értékét nagyon jól mutatja, hogy a gyár első száz évének korszakalkotó, innovatív gyümölcsei féltett kincsei a világ jelentős múzeumainak. Ott vannak a New York-i Metropolitan-ben, a londoni British Museum-ban, a Victoria&Albert Múzeumban, és számos olyan nagy nemzetközi aukciósház árverésének szereplői, mint a Sothersby’s vagy a Christie’s.

Az évszázados technológiával készülő Zsolnay-porcelán egyik különlegessége, hogy kézzel festett mintákat nem porcelánfestékkel alkotják meg, hanem időtállóbb festett porcelánmázt visznek fel az alapra, így a minta kidomborodó díszítéssé válik. A másik a Hajnal istennője által ihletett eosin máz, mely a Zsolnay gyár saját fejlesztése.

A Sidonies budapesti boltja nagy készlettel bír a Zsolnay gyár kizárólag kézi festésű antik, régi és új darabjaiból, de rendkívül színes a kínálat limitált, stúdió és egyedi alkotásokból is. 

A választást megkönnyíti, hogy közel egy évtizede értékesítjük a Zsolnay termékeket, mely által nagy tapasztalatra tettünk szert a vevők ízléséhez illeszkedő porcelán kiválasztásában.

Tekintse meg webshopunkat!

Zsolnay_termekfoto_03.png
Zsolnay_termekfoto_01.png
Zsolnay_termekfoto_04.png
Zsolnay_termekfoto_02.png
Zsolnay_slideshow_06.png
Zsolnay_logo.png