top of page
moser_logo_TEST.png

Moser Kristály

A dekoratív üvegáruk (váza, hamutartó, gyertyatartó üvegajándék) és különféle művészeti metszetek gyártásával foglalkozó Moser crystal székhelye a cseh Karlovy Vary-ban található. 

A Moser az 1857-es kezdetek óta a fényező és metsző műhelyből mára ólommentes üveggyártóvá fejlődött, 1863 óta már csak ólommentes kristályokat használ. Ezek különlegességét tisztasága, fénye és keménysége adja, valamint az, hogy ezek gyártása az elit kézművesek munkásságának csúcsát jelentik. 

1869-ben a Bécsi Művészeti és Ipari Múzeum igazgatója igazolást adott ki a Moser üvegének tökéletességéről, majd érmet nyertek az 1873-as bécsi világkiállításon, és az élet is igazolta a szlogent: „Moser kristály - Az üvegek királya a királyok üvege.” A cseh cég Bécs hivatalos üvegszállítója lett I. Ferenc József udvarában, de sah, király, ​​szultán, pápa is vásárolt tőlük díszüvegeket.

A Moser megújuló kollekcióival diktálja évről-évre a kristálydekoráció divatját azáltal, hogy teret ad meghívott művészeknek futurisztikus, egyedi tárgyak létrehozására, miközben képes újra gyártani akár 160 éves darabokat is. A Moser kristály tehát időutazás. Különlegessége, hogy múlt jelen, jövő egyszerre mutatkozik meg a termékekben, ami rendkívül változatos stílust, formát és motívumvilágot eredményez. 

Ebben a csodálatos utazásban partner a Sidonies, ahol készleten vannak a legfrissebb darabok, miközben a vásárlónak lehetősége van akár másfél évszázaddal ezelőtti kristálycsodát is rendelni. Azért tudok hatékonyan segíteni a választásban, mert rendszeres látogatója vagyok a Moser műhelynek. Ismerem a lépéseket gyártástól a polcra kerülésig, érzem az alkotók minden rezdülését, látom a csoda megszületését, és már ekkor tudom, hogy a létrejövő alkotást kinek ajánlanám. Így aztán, amikor valaki betér a Sidoniesba, egy beszélgetés után meg tudom mondani, melyik az a termék, amelyikkel boldogan távozik az üzletből.

x_moser_termek_8.png
x_moser_termek_10.png
x_moser_termek_7.png
x_moser_termek_9.png
Moser_slideshow_01.png
bottom of page